AIRBLAST

SEBF- I szemcsevisszagyűjtő egységAz AIRBLAST SEBF-I kielégíti a legmagasabb ipari elvárásokat is, a hatékonysága, a megbízhatósága, a könnyen kezelhetősége és a könnyű karbantarthatósága révén, ami által kiemelkedő értéket képvisel.

A SEBF széria elektromos meghajtású vákuumegységeket tartalmaz, amelyek egy erős fém keretre vannak felszerelve, amelynek teleszkópos lábai vannak. Egy rögzített csőrendszerrel tökéletes központi vákuum egységet képez, kisebb ipari berendezések számára.

Előnyei:

  • Ipari célra való erőteljes konstrukció;
  • Olyan szűrőrendszer, ami egyaránt tud kezelni nedves és száraz anyagokat;
  • Préslevegő nélkül működő automata szűrőrendszer;
  • Számos választható szűrő és egyéb kiegészítő rendelhető hozzá;
  • A motor teljesítmény 5 - 23 kW között választható;
  • A vezérlő panel pormentes kivitelben biztosított;
  • Választható ürítő rendszer a folyamatos ürítéshez és a kapcsolódó kezeléshez;
  • Teleszkópos lábak, melyek magassága hozzá állítható a legtöbb porgyűjtő edényhez;
  • A 32 A-es elektromos dugaly alkalmassá teszi a legtöbb ipari területen történő használatra.

Alkalmazási terület

Minden ipari telepen vannak villás targoncák és olyan tárolók, amibe a port és a hulladékot gyűjtik, akár a telepen belül, akár azon kívül keletkezett. Éppen ezért nagyon jó megoldás a SEBF-I-es egység. A nagy szívó kapacitás, a rugalmas ürítő rendszerrel kiegészítve, nagyon hasznossá teszi az egységet a legtöbb vákuumtisztítási feladat során. A rugalmasság folytán az egység hozzáférést biztosít a legtöbb olyan helyen, ahol rögzített csővezeték használata nélkül kell ellátni tisztítási feladatokat és ahol valamilyen anyagot kell recirkuláltatni, vagy zsákokba, vagy más tárolókba begyűjteni.

Működtetése

A szűrő egység tartójába összegyűjtött anyag vagy a fenéken lévő pneumatikus szelepen keresztül, vagy egy mechanikus szelep csappantyúján keresztül üríthető le. Egy színt-érzékelő is felszerelhető a tartó edényre. Zsákba, vagy silóba, vagy más tartóedénybe történő ürítéshez az egység lábai 1 m-en belül állíthatók, annak érdekében, hogy a leürítő szelep alá elhelyezhető legyen egy tároló edény. Az egység fel van szerelve egy biztonsági szeleppel is, amely rugóhatással szemben nyit a maximális vákuum elérésekor. Egy leürítő szelep van beépítve a fő szűrőrendszer és a vákuum egység közé. A vákuum azonnal kiegyenlítésre kerül, mihelyt a szelepek nyitottak és ezzel egyidőben a fő szűrők le lesznek tisztítva. Ez akadályozza meg a motor ellenkező irányú forgását is. A leürítő szelepek automatikusan nyitnak leálláskor és induláskor. Ezek a biztonsági ellenőrző funkcióknál is aktiválásra kerülnek. Az összes funkciót az irányító panelről ellenőrizhetjük és kontrol lámpák és mérőórák jelzik az egység üzemi állapotát.

Ajánlott alkalmazási terület

Általános tisztítási feladatra, bármely iparágban, ahol nagymennyiségű anyagot kell elszívni és ezért a nagy kapacitás mellett a rugalmasság, a mobilitás, a megbízhatóság és az alacsony zajszínt is igény.
A felvevő kapacitás megnövelése érdekében a SEBF-I egységhez használható egy elő-szeparátor, azaz egy vákuum alatt lévő tartály is.

 

Porgyűjtő edény

Típus: kónikus tároló
Tárolható térfogat: 0,3 m3
A fenéken lévő karima: 200 - 350 mm
Leürítő szelep: kiegyensúlyozott csappantyús szelep, mint standard, vagy igény szerinti

Egyéb jellemzők

Elektromos megtáplálás: 3 fázis, 400 V, 50 Hz
Star-/Delta indítás motorvédelmi kapcsolóval, acél IP 65-ös védődobozban, mérőórával
Porkibocsátás: < 20 mg/Nm3
Anyaga: 1312-es SIS acél
Ház csatlakozás: R 102 mm
Festés: M2-es rendszer, RAL 5007, kék

Válaszható kiegészítők

Kívánság esetén más feszültség
Jet-pulse szűrőtisztítás
Belépő csonk: R 76 mm
Tárolóedény-színt vészjelzés
Zsilipellő ürítő rendszerek
Nagy zsák (Big bag) kivitel
DP vészjelzés

A vákuumszivattyú

A vákuumot egy turbó szivattyú állítja elő, ami egy oldal-csatornás fúvó típusú, s ami az elektromos motorjával együtt egy acélszerkezetű gépkeretre van felfogatva és elhelyezve. A vákuumszivattyú el van látva egy rugóterhelésű biztonsági szeleppel, hogy a vákuum ne tudja túllépni a beállított maximális értéket. A meghajtó rész be van építve egy szigetelt acél védődobozba, hogy a zajszintet csökkentsék és a jobb hozzáférés végett egy külön ajtóval van ellátva.

Szűrőrendszer

A szűrő tartó tartalmaz egy szűrőkazettát lapos szűrőzsákokkal, ami speciálisan kezelt poliészter szövet. A szűrők üzemeltetése könnyű a tiszta gáz oldalról, azaz a készülék külső oldala felől.
A szűrőrendszer el van látva egy vákuum-szabályzott ATM (levegős pulzáló) tisztító rendszerrel. Ha aktiválásra kerül ,akkor egy a nagy levegő beáramlás egy gyors levegő visszaáramlást biztosít a szűrőn, ami így a szűrő felületére feltapadt, összegyűjtött port hatékonyan eltávolítja a szűrő felületéről.

Modell SEBF-I/5,5 SEBF-I/13 SEBF-I/18
Méretek (mm) (valamennyi méret, kiv. keret)
A 1 630 1 630 1 630
B 1 150 1 150 1 150
C 2 145 2 145 2 145
 
Súly (kg - kb) 668 730 820
Max. vákuum (mbar) 300 310 410
Levegő térfogat (m3/h, 100 mbar-on) 525 1 050 1 100
Elektromos motor (kW) 7,5 13 17,8
Feszültség, frekvencia (V/Hz) 400/50 400/50 400/50
Szűrő felület (m2) 5 5 5
Zajszint (dB (A) - 1 m távolságra) 75 75 75
Csőcsatlakozás (Ømm) 108 108 108

    Vissza