VIXEN

JETBLAST 220

Automata szemcseszóró kabinok


Általános ismertetés

Ez az automata gép típus, amely egyfázisú megtáplálásra lett tervezve, meglehetősen kompakt a mai növekvő piac igényei szerint. A négy lapátú járókerék 2.800-at fordul percenként, miközben a koptató közeg nagy sebességgel felfelé áramlik a nagy igénybevételt bíró dobon keresztül , s ez által a benne lévő állandó forgó mozgásban lévő elemeket tisztítja. A por és a szennyeződés eltávolításra és összegyűjtésre kerül még a szóró ciklus alatt.
Perenként 16 levegő impulzus biztosítja, hogy a tisztítás után a komponensek tiszták és pormentesek legyenek.
Ezek a gépek saját alapjukon állnak, nem igényelnek speciális alapozást és megtáplálhatók egy-, vagy három fázissal is.
Kiválóak söréttel történő rozsda, reve, vagy festék eltávolításra, egy automata egység újra állítja a fékpofákat és a turbófeltöltőt.
Mind a 220-as, mind a 280-as típus hőkioldóval van ellátva és megtáplálható mind egy fázissal, mind három fázissal.

Konstrukció és külső megjelenés

A gép egy erősített acéllemezzel van beborítva, amely porfestékkel van festve, erős és tartós külsőt biztosítva ezáltal.

Szóró kabin

A falak erősített acéllemezből készülnek és védelmi okból erős igénybevételt bíró gumi béléssel vannak ellátva. Védelmi okból egy magnézium bélés van kabin alján, ahol a járókerék található, aminek 4 króm bordája van, hogy minél hosszabb üzemidőt bírjon.

A dob

A nagy igénybevétel bíró dob sodrott acélszálból készült, 710 mm hosszú és 570 mm az átmérője, és 24 mm-es, vagy 50 mm-es négyzetes háló borítja. A dob 5-öt fordul percenként a szóró ciklus alatt.

Terhelhetőség

A gép 80 kg-ig terhelhető.

Porgyűjtő

A JETBLAST 220-as berendezés egy integrált porgyűjtővel van ellátva, amely percenként 16 levegő impulzussal biztosítja, hogy a szóró eljárás végén a komponensek pormentesen kerüljenek ki a gépből.
A porral teli levegő elszívásra kerül a szóró kabinból és szűrők sorozatán jut keresztül, amelyek visszatartják belőle a port.
A port eztán lerázzuk a gép alján lévő porgyűjtő tálcába, egy agitátor kar működtetése révén, ami a szűrőzsákokhoz kapcsolódik.

Elektromos felszerelés

A berendezés rendelhető egy fázisú, vagy három fázisú kivitelben, mindegyik megfelel az Elektromos Biztonsági Szabályzás 16. Kiadásának. Mindegyik szóró ciklus végén, ha felemeljük a berendezés fedelét, egy elektromos időmérő zár lép működésbe, amely lehetővé teszi, hogy a dob folytassa a forgó mozgást egy percig, hogy minden sörét kipereghessen ez idő alatt belőle. A porgyűjtő is tovább működik, hogy biztosítva legyen, hogy minden por eltávolításra kerüljön a szóró kabinból, mielőtt a készülék fedelét kinyitnánk.

Irányító tábla

Az alábbi szabályzott tényezők és kijelzések biztosítottak:

  • ellenállás mérő - annak jelzésére, hogy az acél sörét megfelelő színtű-e,
  • ciklusidő mérő,
  • dob lökés szabályzó,
  • extraktor szabályzó,
  • sörét járókerék szabályzó,
  • üzemidő mérő,
  • fedél szabályzó kapcsoló,
  • mester kulcs kapcsoló,
  • vészleállító gomb.

Egyéb standard előnyök

A dob elöl két meghajtott gumikerékre van felhelyezve és hátul két acél szabadon futó tartógörgőre. Így a dob könnyedén ki-, és be emelhető a gépbe karbantartási célra, vagy a sörét betöltésekor.


Vissza