JETAIR szemcseszóró kabinokMŰSZAKI MEGOLDÁSOK

Az eljárás elve

A VIXEN cég JETAIR típusú szemcseszóró kabinjai úgy vannak tervezve, hogy biztonságos és hatékony felülettisztítást biztosítsanak, jól átlátható, zárt térben. A JETAIR típusú szemcseszórók számos szemcsefajtával működtethetők.

A kabin konstrukciója

A kabin 14-es, 16-os swg erősített acéllemezből készül, amit jól tapadó tartós bevonat fed.

Bal oldalon lévő ajtó

Az erősített acél ajtó, amely teljes mélységben és magasságban hozzáférhető, a berendezés bal oldalán található. Légpárnás záróél van az ajtóra szerelve és egy minőségi krómozott csappantyús fogantyú.

 

A szóró kabin

Egy teljes szélességében alátámasztott rács van felszerelve a gyűjtő tartály felé, amely 80 kg-ig terhelhető. A belső méretek: 1 070 x 760 x 760 mm

 

30 l-es nyomásalatti szemcsetartó edény

Egy kézben tartható, lábbal szabályzott szórópisztoly volfrám-karbid fúvókával kerül felszerelésre a szóró kabinban. A szemcse egy nyomástartó edényben kerül tárolásra, ami a lábpedál segítségével hozható működésbe. Amint a szemcsetartó edény nyomás alá helyezzük, a szemcse a tömlőn keresztül a kézi szórópisztolyhoz jut, a szabályzásnak megfelelő sebességen, amelyen aztán elhagyja a pisztolyt és a kezelendő felültre jut. Ezután a szemcse lehull a tároló edénybe, majd recirkuláltatásra kerül.

 

Rögzített forgóasztal

Bizonyos munkadarabok mozgatása nehézségekbe ütközhet a kabinon beül, anélkül, hogy az ajtót kinyitnánk.

A 600 mm átmérőjű rögzített forgóasztal (25 kg-os kapacitású) 4 külön, külön szigetelt görgős csapággyal rendelkezik, ami maximális megtámasztást biztosít nagyobb teher, vagy egyenetlen terhelést esetére.

A JETAIR kabinokba rendelhető rögzített forgóasztal (ami nem húzható ki ugyan, de a kezelő részéről a gumikesztyűn keresztül benyúlva a berendezésbe forgatható – a ford. megj.), ami lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a szórás leállítása nélkül mozgassa a munkadarabot.

A forgóasztal azt a célt szolgálja, hogy a kezelőnek ne keljen megemelnie, tartania, mozgatnia a munkadarabot, elég csak a forgó asztalt a megfelelő irányba állítani, miközben a szemcseszórás folyamat

 

 

Ki-, begördülő kocsi (trolley) – opcióban választható

A 600 mm-es forgóasztal (80 kg-os terhelhetőségű) igény esetén rászerelhető egy ki-, begördülő kocsira, amely 1 m-re húzható ki a berendezésből.

Ez azt a célt szolgálja, hogy a nehezebb munkadarabokat a kabinon kívülre ki lehessen húzni, illetve be lehessen tolni a kabinba.

 

 

Levegő elszívó kürtő

A kabin tetején ventilátor van, amely tiszta levegőt szív át a kabinon, aminek következtében a finom port magával ragadja és a porelszívó rendszerbe juttatja.

Por elszívás – integrált kézi tisztítású ikerszűrő

Egy integrált iker papírszűrős rendszer van elhelyezve a kabin hátulján. A szűrőt préslevegő impulzusok tisztítják, amit a kabin homlokfalán elhelyezett kezelőpulton lévő gomb megnyomásával hozunk működésbe. A por így a szűrők alatt lévő gyűjtő torokba jut, majd onnan üríthető.

Világítás

A szóró kabin tetejére egy 500 LUX fényerőt adó halogén világító test van felszerelve, amit egy acél burkolat vesz körül.

 

 

Kémlelő ablak

Egy teljes szélességben átlátható kémlelő ablak van felszerelve a kabinra, aminek fém kerete és neoprén szigetelése van. Belül az üvegre egy cserélhető, fagyálló ernyő van felhordva, védelmi célból.

A készülék lábára szerelt levegő szabályzó

Az esetleges sérülések elkerülése és a könnyebb elérhetőség végett a készülék lábara kerül felszerelésre, hogy a kezelő láthassa és a kabinba lépő préslevegő nyomását állíthassa.

Nedvesség-eltávolító

A kabin lába mögé kerül felszerelésre egy nedvesség-csapda, amely biztosítja, hogy csak tiszta, száraz levegő léphessen be a gépbe.

 

 

Nagy lábpedál

A kabin lábánál van elhelyezve egy teljes hosszúságú lábpedál, ergonómiailag a kezelő kényelmét szolgálóan lett megtervezve.

Szigetelt garatszita

Hegesztéssel rögzített, teljes szélen folyamatos szigeteléssel ellátott acél szita szolgál arra, hogy szennyeződés ne kerülhessen a garatba, nehogy dugulást idézzen elő a rendszerben.

Szemcsefogó tárca

Az oldalsó ajtó alatt egy kivehető tálca van annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsük a kabin körül a padlóra kiszóródó szemcse mennyiségét, miközben a kezelő a munkadarabokat eltávolítja a kabinból.

 

 

Kezelő nyílások, védőkesztyűk

Két négyzet alakú nyílás van kialakítva a kabin homlokfalán, amelyekbe nagy igénybevételnek ellenálló bőr-szövetű hosszúszárú kesztyűk vannak befogatva.

A kezelő különálló gumikesztyűt kap, amit a szórás során védelmi célból kell viselnie.

 

 

Ajánlott rendelési egység


Vissza