VIXEN

ULTRASONIC

ULTRAHANGOS ZSÍRTALANÍTÓ BERENDEZÉSEK


Könnyebb igénybevételre való sajtolt saválló tartályok

Ezek a kompakt egységek a sajtolt saválló tartály alapvázához vannak erősítve. Az elektronika a készülékbe van integrálva, könnyen kezelhető szabályzókkal.

Valamennyi ilyen egység standard, egyfázisú, 13 A-es csatlakozással.

Standard kosarak rendelhetők, igény esetén fedéllel is.

Ezek tipikus felhasználási területei a laboratóriumok, gépkocsi alkatrésztisztítás- pl: dízel injektoros szivattyúk, stb., ékszergyártók és fogászati eszköztök tisztítása, csak, hogy egy néhányat említsünk.

A kompakt széria kiemelkedő tulajdonságai:

  • 0,6 l-estől tartálymérettől 26 l-es térfogatig rendelhető;
  • Mindegyik egység kádja kihajtott szegélyű;
  • Egyfázisú árammegtáplálás, 13 A;
  • Leürítő szeleppel van ellátva;
  • Integrált szabályzás az időmérésre és a hőmérséklet-szabályzásra.

Nagy igénybevételre való ultrahangos egységek

Ezek a tartályok 2 mm-es saválló acélból készülnek egy nagy igénybevételt bíró, a falára ráhajló szegéllyel. Belső megerősítés kerül felhegesztésre a tartály falára, hogy képes legyen tartani a kosárba kerülő tisztítandó alkatrészeket.

Nagyobb méretű tartályok esetében az ultrahang-generátor a fő tartályon kívülre kerül elhelyezésre és a tartály hátsó falán lévő háromfázisú ajzaton keresztül csatlakozik a készülékhez.

Ezenkívül egyéb kiegészítő egységek használhatók ehhez a nagyigénybevételt bíró készülékhez, mint a gép-állvány, túlfolyó, ami a víz felszínén lebegő szennyeződés eltávolításra szolgál, míg a folyadék átszivattyúzásra kerül a szűrő egységbe, hogy a tisztító oldatban szuszpendálódott szennyeződések is kiszűrésre kerüljenek.

Továbbá a nagy-igénybevételű egységek összeilleszthetők egy felemelő és behelyező egységgel, ami programozható többlépcsős tisztításra és szárító fázisra is.

A nagy igénybevételre való ultrahangos egységek kiemelkedő tulajdonságai:

Ugyancsak lehet vízalámerülésre alkalmas hang-generátort is rendelni.

Ez az egység később is beépíthető egy standard tisztító tartályba és nagyobb darabok tisztítása esetén még jobb megoldás is lehet, mivel a ultrahang-generátor könnyedén eltávolítható. A folyadékba meríthető változat célirányosabban helyezhető el azokban az esetekben, amikor a tisztító hatást bizonyos helyekre jobban kell koncentrálni.


Alternatív tisztítás

Az ultrahangos tisztítást mindég is úgy tekintették, mint a hagyományos tisztítás alternatív formáját. Ennek oka az, hogy az ultrahangos kezelést általában úgy tekintik, ami képes belső felületeket is tisztítani, melyek kevésbé hozzáférhetők másféle tisztítások esetében, mint pl a mosás, beleértve a permetezést (spray) és a keverést is.


Vissza