Forrás: PAINTSQUARE
Fordította: Rostás Zoltán, GÉNIUS MBT kft


GLOBÁLIS ÉRDEKLŐDÉS KÖZÉPPONTJÁBAN A VILÁG KORRÓZIÓVÉDELME


"A korróziót vagyontárgyak védelmének tekintik a világon" mondja George Hays, a WCO elnöke.

A Világ Korróziós Szervezete (WCO - World Corrosion Organization) megalakítása után, mint az ENSZ nem-kormányzati szervezete, kiemelt figyelmet kíván fordítani a korróziós károsodás területére és a korróziós kutatásokra, világszerte

"A kutatások azt jelzik, hogy a korróziós károsodást általában karbantartási kérdésként kezelik, mintsem vagyontárgyak és források megőrzésének, a környezet, a biztonság és a termelékenység védelmének."

A WCO (www.corrosion.org ) célja ennek a felfogásnak a megváltoztatása és a nem-kormányzati státusz segítségükre lesz ebben.

A tagok: nemzetközi, nemzeti és egyéb nem-profit szervezetek, amelyek a korróziós információk terjesztésében, a korróziós kutatásokban, oktatásban, a korróziós károk mérséklésben , és/vagy a védelmi rendszerek kiválasztásában tevékenykednek.

Alapító tagok:

Alapító tagok

A WCO legfőbb célkitűzése

Támogatni az oktatást és leghatékonyabb módszert a korrózió szabályzásában, a társadalom szicio-ökológiai szempontjai szerint, továbbá a források megóvása és a környezet védelme.

Célok

Felhívni a közvélemény figyelmét a korrózióra és a korrózió szabályzására:

A Korróziós Tudat Napja program létrehozása és megvalósítása, ami a Föld Napja programhoz hasonlóan felhívná a világ figyelmét. A Korróziós Tudat Napja program segítené a közvélemény korrózióról alkotott felfogását és azt, hogy az egyes ember mit tud tenni a korrózió féken tartása érdekében.

Meghatározni a korrózióvédelem leghatékonyabb vezetői teendőit a világban:

meghatározni, hogy mi a leghatékonyabb teendő, ami az iparosodott világban mindenkor alkalmazható. Noha, a világ számos pontján országok sem rendelkeznek azokkal a forrásokkal, amik segítségével meghatározhatnák, hogy mik is az iparosodott világ szerinti legjobb megoldások és meghatároznák, hogy mi lenne a legmegfelelőbb megoldás az ő szocio-ökológiai körülményei szempontjából.

A korróziós szakértelem továbbítása kormányok, iparágak és társadalmak felé:

A Nemzetközi Korróziós Tanáccsal való együttműködés, hogy ez az információ rendelkezésre álljon, különösen a fejlődő világban.

A világon meglévő korrózióra vonatkozó szabványok egységesítése:

a gyakorlatban már használatos szabványok harmonizálása.

A célok elérése

A társult szervezetek kijelölése minden egyes cél eléréshez vezető stratégiák kidolgozására. Rendszeresen kapcsolatot tartunk az Interneten keresztül, tekintettel a világon szétszóródó településekre és az időzónák különbözőségére.


    Vissza